Flåtten Borettslag ble stiftet i 1957 og er et frittstående borettslag. Borettslaget består av 2 blokker med tilsammen 32 boliger, 28 stk. 3-roms og 4 stk. 4-roms.

Desember 2001 ble borettslaget tildelt Porsgrunn Kommunes Byggeskikkpris for å ha rehabilitert laget på en fremragende måte.

Flåtten Borettslag er har et hyggelig sosialt miljø blant sine beboere. Borettslaget har pene opparbeidede fellesarealer, vedlikeholdte bygg og garasjer. Plenklipp, snømåking og trappevask er satt bort til eksterne leverandører som gjør at plener til enhver tid er klipte og pene, fremkomst på vinterstid er god, å oppgangene er vasket og rene.

Det avholdes vår og høstdugnad i Borettslaget. Felles vårdugnad er i Mai og er til for å gjøre våre arealer pene til 17 mai og sommeren. På høsten settes det opp nok en liten dugnad med containere hvor det er frivillig å delta. Her tar vi en siste finish før høst og vinter og runder av med grilling og sosialt samvær på kvelden.

Hver enkelt leilighet har en stor og romslig balkong på baksiden av blokkene. Det er fasiliteter som boder i kjeller tilhørende hver enkelt boenhet, felles oppbevaringsrom for sykler og barnevogner og vaskerom med tørkeskap og industritørketrommel. Det foreligger 15 garasjer som kan leies for en lav månedssum. Garasjene er ventelistestyrt og meldes inn interresse om fra parkering siden her på våre nettsider.

Det er en stor lekeplass for de små, med tilhørende fellesareale for voksne inntil lekeplass og fellesarealer. Det er også et fellesområde med benker og bord foran blokk 127.

Skulle du ende opp med litt flere bæreposer enn beregnet kan du ta bussen hjem da den går fra sentrum, og slipper deg av så og si rett utenfor døren. Har du plutselig gått tom for melk og brød ligger Meny på Flåtten kun et steinkast unna. En butikk for de kresne som har det meste av ferskvarer og dagligvarer.

I tillegg finnes det flotte turområder i nærmiljøet. Bl.a lysløypene og Uræddløypa på Stridsklev. Her kan du ta en koselig spasertur, eller få utfordret kondisjonen skikkelig. Boligen ligger nær Skrukkerød barnehage (ca. 1 km) og Flåtten barnehage (ca. 0,6 km), samt Grønli barneskole (ca. 0,7 km). Ut ifra oversikt over nye bomplasseringer i Porsgrunn kommune vil det være fri ferdsel fra borettslaget ned til sentrum uten passering av bomstasjoner.